TONDACH

Zahteve pri materialu za strešno kritino se nenehno povečujejo, ne samo glede na aktualne vremenske razmere, ampak tudi glede življenjske dobe, ekologije, učinkovitosti energije in dizajna.

Strešnik iz gline lahko kot zgodovinsko zrel in zanesljiv gradbeni material v primerjavi z drugimi strešnimi materiali odlično izpolni vse ,,nove” zahteve.

Iz ekološkega vidika dobi največ točk opečna kritina iz gline, saj so pravi TONDACH® strešniki narejeni iz zemlje, vode, zraka in ognja in ne vsebujejo kemičnih dodatkov. Kot edini avstrijski proizvajalec strešnikov iz gline je podjetje TONDACH Gleinstätten prejelo evropsko oznako „Natureplus“.

Natureplus je mednarodna oznaka za kakovost gradbenih in bivalnih izdelkov, ki vsem udeležencem pri gradnji daje orientacijo v smeri trajnosti. Izdelke s to oznako odlikuje visoka kakovost kar se tiče zdravja, okolja in funkcionalnosti.

Življenjska doba strešnika iz gline, ki je popolnoma naraven izdelek, narejen z žganjem pri več kot 1000°C, znaša preko 100 let. Funkcionalnost zajema prav tako dovajanje in uhajanje toplote, svobodo pri vzdrževanju in bivalno klimo. Tako lahko kritina TONDACH® zmanjša stroške energije do 20% letno. Zato je naravna opečna kritina tudi optimalna dopolnitev pri nizkoenergijskih hišah, pasivnih hišah in novih sončnih hišah.